Scentroid SM100 utilizat în studiul de stabilizare biologică a deșeurilor

Scentroid SM100 a fost utilizat pentru a evalua gradele de stabilizare biologică a deșeurilor inoculate într-un studiu recent. Aceasta a fost condusă de Mirosław Szyłak-Szydłowski de la Universitatea de Tehnologie din Varșovia, Polonia.

Datorită transformării compușilor în timpul bio-stabilizării deșeurilor, au fost efectuate teste pe ferestre inoculate într-un loc deschis de tratare mecanică-biologică a deșeurilor. Concentrațiile de miros au fost măsurate timp de câteva săptămâni și au fost comparate cu parametrii cinetici ai descompunerii compușilor organici. Probele au fost analizate folosind Scentroid SM100, care a servit ca o resursă de neprețuit pentru acest proces.

Olfactometrul de câmp Scentroid SM100, un instrument de diluare, este utilizat pentru a prezenta evaluatorului un miros la diferite niveluri de concentrație într-un mod controlat. Un aer mirositor este diluat printr-un sistem de supape. SM-100 folosește aer comprimat dintr-un cilindru pentru a dilua proba de aer testat. Acest cilindru este un recipient din fibră de carbon de înaltă presiune (31 MPa) umplut cu aer comprimat. Dispozitivul încorporează un dispozitiv de reglare a supapei de diluare, care are o precizie ridicată pentru a oferi un flux constant de aer diluat, pentru a selecta una dintre cele 15 poziții care corespund raportului de diluare a aerului curat cu proba de aer testat.

„Gama dispozitivului este selectată prin plăci înlocuibile; se poate realiza o diluție de minimum 2 ori și o diluție de maximum 30.000 de ori. Un filtru cu cărbune activ oferă în plus puritatea aerului cilindrului [58]. Acest olfactometru se caracterizează printr-o precizie mult mai mare decât olfactometrul de câmp uzat în mod obișnuit și o gamă mai largă de determinare. ”

Pentru a afla mai multe despre Scentroid SM100, contactați-ne!